Krogsereds skola byggdes 1890  förut var det ambulerande skola (skola runt om i byarna hos någon bonde). Lärarbostad fanns också i huset.  Det gick ca 30 elever i olika klasser i samma skolsal. Skolan var igång fram till 1964, då barnen flyttade till Fegens eller Gällareds skola.

Skolan har därefter varit privatbostad.

2016 köptes skolan av Karin Torstensson, som redan innan bestämt sig för att renovera den till ett B&B. Det har varit ett omfattande arbete där lokala hantverkare medverkat. Resultatet har blivit fantastiskt fint med fräscha rum med egen dusch och toalett. Har behållit lite av det gamla för känslans skull t.ex. kakelugn, vedspis, dörrar. Skolsalen är som förr, pianot finns kvar.

Skolan ligger i vacker omgivning med Lyngsjön  strax intill, utsikt mot kyrkan och byn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: